مقالات

پمپ سانتریفوژ

پمپ سانتریفوژ

امروزه پمپ های آب نقش بسیار مهمی در زندگی افراد دارند و در مصارف مختلف از جمله خانگی ، صنعتی و کشاورزی از آنها استفاده می شود و کاربرد گسترده ای برای افزایش حجم فشار آب دارند به همین علت برای تامین آب مصرفی اکثر مکان ها از این پمپ های آب استفاده می کنند که به همین منظور ما در این مقاله به بررسی پمپ سانتریفوژ می پردازیم.

نحوه عملکرد پمپ سانتریفوژ

نحوه عملکرد پمپ سانتریفوژ یا پمپ گریز از مرکز از طریق انتقال انرژی جنبشی الکتروموتور به مایع می باشد و بر اساس اجزای مکانیکی پمپ انجام می شود و ابتدا سیال وارد محفظه پمپ می شود و پره ها به وسیله مکش توسط الکتروموتور شروع به چرخش می کنند و از این طریق مایع از پمپ خارج می شود و خروج این مایع با نیروی گریز از مرکز است و با فشار همراه است و با چشمی پروانه به بیرون می رود و در خارج از پمپ پروانه و مایع توسط مکانیکال سیال از هم جدا می شوند و این پمپ ها از نظر مصرف برق به دو مدل تک فاز و سه فاز تقسیم می شوند .

انواع پمپ سانتریفوژ

پمپ های سانتریفوژ از نظر تعداد و طبقات در مدل های تکی و چند طبقه وجود دارند که نوع طبقات آن هد و دبی بالاتری نسبت به نوع تک طبقه دارد و نحوه قرارگیری شافت در این پمپ ها به دو دسته پمپ سانتریفوژ عمودی و افقی تقسیم می شوند و با این دسته بندی پمپ آب چند طبقه خود شامل پمپ های عمودی و افقی می شوند و از لحاظ مکش هم دو مدل تک مکنده و دو مکنده هم در بازار وجود دارد ولی دسته بندی اصلی این پمپ ها و طراحی آنها به صورت زیر می باشد :

پمپ سانتریفوژ محوری

این پمپ ها مخصوص فشار و دبی متوسط هستند و مایع هم به صورت موازی وارد و به صورت موازی هم خارج می شود .

پمپ نیمه سانتریفوژ

این نوع پمپ ها مایع را به صورت عمودی وارد و به صورت مایل خارج می کنند و کاربرد اصلی این نوع پمپ ها برای دبی و فشارهای متوسط است ولی نسبت به پمپ های شعاعی دبی بالاتری دارند .

پمپ سانتریفوژ شعاعی

در این مدل از پمپ ها جریان سیالات و مایع پمپ شونده به موازات وارد پمپ می شود و به صورت عمود بر محور از مسیر خروجی با فشار به بالا خارج می شود . شفت پمپ شعاعی به دو صورت عمودی و افقی کاربرد دارد و محدودیت های مختلفی در آن طراحی شده است . این مدل پمپ ها در فشارهای بالا با دبی کم کاربرد دارد .

اجزای پمپ سانتریفوژ

پروانه پمپ : پروانه پمپ در سه مدل مختلف می باشد پروانه باز ، پروانه نیمه باز و پروانه بسته

شفت پمپ : شفت پمپ میله ای است که سایر اجزای پمپ روی آن سوار می شود و همراه آن به گردش در می آید و قطر شفت در مقاطع مختلف تغییر می کند .

پوسته پمپ : همه اجزا پمپ روی پوسته نصب می شوند و پوسته پمپ برای جلوگیری از نشت سیال و حفظ فشار داخل پمپ است که دارای انواع مختلفی است : پوسته حلزونی ، پوسته افشان و یا پوسته با برش افقی و پوسته با برش شعاعی

یاتاقان : از دیگر اجزای پمپ سانتریفوژ یاتاقان می باشد که عضو مهمی برای پمپ است

کوپلینگ : کوپلینگ هم یکی دیگر از اجزای پمپ است که وسیله ای است نیروی محوری را از موتور پمپ به خود پمپ انتقال می دهد .

شاسی پمپ : شاسی پمپ در پمپ های که ابعاد بزرگی دارند از یک شاسی یا اسکلت فلزی برای نگهداری و قرارگیری سایر اجزای پمپ استفاده می شود .

کاربردهای پمپ سانتریفوژ

این پمپ ها در مصارف خانگی ، صنعتی ، کشاورزی کاربرد دارند و برای انتقال آب ، حلال ها ، مواد ارگانیک ، روغن ها ، اسیدها ، بازها و در تمامی صنایع کشاورزی استفاده می شود و در واقع هر جا که نیاز به انتقال سیالات رقیق است از این پمپ ها استفاده می شود .

خصوصیات کلی پمپ ها

این پمپ ها دارای خصوصیات سانتریفوژ جا به جایی مثبت دارند و سرعت انتقال بالایی دارند و سازگار با سیالات و ویسکوزیته پایین دارند و در اکثر کارخانه های مواد شیمیایی ۹۰ درصد از این پمپ ها استفاده می شود . این پمپ ها با سیالات غلظت پایین سازگار هستند و موادی مانند گل و لای و روغن های ویسکوزیته بالا موجب سایش و خرابی پمپ ها می شود .

سخن پایانی

پمپ سانتریفوژ یکی از پمپ های مهم برای انتقال و جا به جایی سیالات هستند و در اکثر مکان ها از این نوع پمپ ها به خوبی استفاده می شود و باعث افزایش فشار آب می شود به همین دلیل شما می توانید با شرکت فرات کو ارتباط و از نحوه خرید و سفارش این دستگاه ها اطلاع حاصل کنید .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *