مقالات

پمپ آب کشاورزی انواع مدل ها و کاربرد

پمپ آب کشاورزی

اگر مزرعه را قلبی تپنده در نظر بگیریم، انواع پمپ آب کشاورزی نقش شریان های اصلی آن را ایفا می کنند. درست همان طور که قلب بدون خون کافی نمی تواند کار کند، شکوفا شدن زمین کشاورزی نیز بدون جریان آب مناسب ممکن نیست. بنابراین، انتخاب پمپ آب کشاورزی مناسب با توجه به نیازهای آبیاری و شرایط اقلیمی می تواند خاکی خشکیده را دوباره پر رونق و حاصل خیز کند. در این مقاله به بررسی انواع پمپ آب کشاورزی از لحاظ نحوه نصب، نوع عملکرد و سوخت مصرفی می پردازیم تا به خرید آگاهانه مصرف کنندگان کمک کنیم.

انواع پمپ آب کشاورزی بر اساس نحوه نصب

پمپ آب های کشاورزی از لحاظ نحوه نصب به دو دسته سطحی و شناور تقسیم می شوند که در ادامه به معرفی هر کدام می پردازیم.

– پمپ آب سطحی

این نوع پمپ آب باید به صورت هموار بر روی زمین و بالاتر از سطح آب نصب شود. پمپ آب سطحی معمولا در ساختمان های مسکونی کاربرد دارد تا فشار آب را افزایش دهد. اما در کشاورزی نیز برای به سطح کشاندن آب از چاه یا دیگر ذخایر آب استفاده می شود.

– پمپ آب شناور

موتور پمپ های شناور باید کاملا درون آب یا سیالات دیگر داخل چاه به طور غوطه ور نصب شوند. این نوع پمپ ها که با نام ESP نیز شناخته می شوند، نیروی خود را از طریق یک موتور الکتریکی دریافت می کنند تا آب را از چاه به سطح منتقل کنند.

انواع پمپ آب کشاورزی با بهترین قیمت
برای انواع کشت و کار فقط با یک تماس
آب های سطحی، عمیق و نیمه عمیق

انواع پمپ آب کشاورزی بر اساس نوع عملکرد

قبل از خرید پمپ آب برای مصارف کشاورزی، ابتدا باید با انواع مختلف این دستگاه و نحوه عملکرد هر کدام آشنا شوید تا متناسب با نیازهای خود بهترین پمپ را تهیه کنید.

– پمپ گریز از مرکز یا سانتریفیوژ

در صورتی که منبع آب مورد نظر سطحی یا به صورت زیرزمینی اما کم عمق باشد، می توانید از پمپ سانتریفیوژ، گریز از مرکز یا طبقاتی استفاده کنید. این پمپ آب به دو دسته افقی و عمودی تقسیم می شود که قیمت نوع افقی آن مانند پمپ سری MULTI سیستما افقی طبقاتی یا پمپ سری CM گراندفوس معمولا پایین تر بوده و برای آبیاری های سبک مناسب است. در صورتی که به پمپاژ قوی تری احتیاج دارید، می توانید از انواع عمودی آن مانند پمپ سری MVS سیستما عمودی طبقاتی یا پمپ سری CR گراندفوس استفاده کنید. همچنین پمپ سانتریفیوژ زمینی فنسی سری FH نیز یکی از محبوب ترین انواع پمپ آب کشاورزی موجود در بازار است که با بدنه چدنی و راندمان بالا توسط شرکت فرات عرضه می شود.

– پمپ توربینی

این نوع از پمپ آب از چند بخش اصلی هد، پروانه، کاسه پمپ، شفت و الکتروموتور تشکیل شده است و با ارائه جریان بالای آب، در کاربری های صنعتی، کشاورزی و سیستم آب شهری مورد استفاده قرار می گیرد. پمپ توربینی باید در چاه های مستقیم و به صورت عمودی نصب شود و هیچ گونه تماسی با پوشش چاه نداشته باشد. در غیر این صورت، ممکن است باعث تخریب پوشش چاه و سایش بیش از حد موتور شود.

– پمپ شناور

انواع پمپ آب کشاورزی شناور باید به طور مستغرق در آب نصب شوند تا حرارت تولیدی موتور به واسطه تماس با آب خنک شود. در صورتی که جریان آب در اطراف پمپ کافی نباشد، باید از محفظه القای جریان استفاده شود تا موتور نسوزد. این نوع پمپ از برق الکتریکی سه فاز تغذیه می کند که توسط کابل های ضد آب به موتور می رسد. موتور پمپ شناور سری MT سیستما و پمپ شناور سری SP سیستما در این دسته قرار می گیرند.

انواع پمپ آب کشاورزی بر اساس انرژی مصرفی

اولویت بسیاری از افراد برای خرید پمپ آب کشاورزی، نوع سوخت مصرفی آن است. پمپ های آب معمولا از چهار منبع دیزل، بنزین، برق و انرژی خورشیدی تغذیه می کنند.

– پمپ آب دیزلی

پمپ آب کشاورزی دیزلی از گازوئیل استفاده می کند که قدرتمندترین و سریعترین پمپ موجود در بازار است. موتور دیزلی راندمان بالا و عملکردی طولانی مدت ارائه می دهد و در مقایسه با سایر محصولات مشابه، حجم بسیار بالاتری از آب را منتقل می کند.

– پمپ آب بنزینی

پمپ های بنزینی از طریق احتراق داخل موتور می توانند آب را پمپاژ و منتقل کنند. معمولا در نقاطی که شبکه برق رسانی مناسبی وجود ندارد از پمپ آب بنزینی استفاده می شود. ابعاد کوچک، وزن کم، عمر طولانی دستگاه، ارزان بودن هزینه تعمیر و امکان کارکرد در هوای سرد از جمله مزایای این نوع پمپ است.

– پمپ آب برقی

پمپ های برقی یکی از محبوب ترین انواع پمپ آب کشاورزی در بازار هستند که در دو دسته تک فاز و سه فاز تقسیم بندی می شوند. این نوع دستگاه راندمان و طول عمر بسیار بالایی دارد و در مقایسه با سایر پمپ ها انرژی کمتری مصرف می کند. همچنین پمپ آب کشاورزی برقی سه فاز قدرت بالایی دارد و حجم آب بیشتری را انتقال می دهد.

– پمپ آب خورشیدی

پمپ آب خورشیدی همان پمپ برقی است که در نبود سیستم برق رسانی از پنل های خورشیدی تغذیه می کند. این پمپ ها به دو نوع DC و AC تقسیم بندی می شوند که نوع AC آن به یک اینورتر نیاز دارد تا بتواند برق مستقیم تولیدی پنل خورشیدی را به برق متناوب تبدیل کند. استفاده از انواع پمپ آب کشاورزی خورشیدی برای مناطقی که شبکه برق رسانی و آب رسانی ضعیفی دارند مناسب است و راه حلی مقرون به صرفه در طولانی مدت محسوب می شود.

نکات مهم هنگام خرید پمپ آب

قبل از انتخاب و خرید پمپ آب کشاورزی، باید نکات زیر را در نظر بگیرید.

– سازگاری پمپ با نوع منبع آب

– عمق منبع آب

– ظرفیت پمپ آب

– میزان آب مورد نیاز در ساعت

– فشار و ارتفاع پمپاژ

– مقرون به صرفه بودن و دسترسی آسان به سوخت پمپ

– کیفیت و برند پمپ آب

– مصرف انرژی پایین

– هزینه های تعمیر و نگهداری دستگاه

– شرایط محیطی مانند آب و هوا، رطوبت و میزان شن و ماسه

– سازگاری پمپ آب با سیستم آبیاری

– بودجه مورد نظر

معرفی محصول

پمپ زمینی سانتریفیوژ فنسی کوپل مستقیم سری FZ

 

پمپ سانتریفیوژ زمینی فنسی سری FH

پمپ سانتریفیوژ زمینی فنسی سری FH

پمپ سری MULTI سیستما افقی طبقاتی

پمپ افقی طبقاتی سری MULTI سیستما

 


بیشتر بخوانید

پمپ آبیاری قطره ای برای گلخانه ها و مزارع

پمپ اطفاء حریق | انواع مدل ها

پمپ آب داغ موتورخانه

پمپ دیگ بخار و بویلر

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *