زمانی که دوش می گیرید ممکن است جریان آب کافی نباشد و مجبور باشید به دور خود بچرخید تا بدنتان کامل خیس شود، در این صورت دستگاه های تقویت کننده فشار آب مانند بوستر پمپ تکفاز برای شما ضروری است. این نکته ممکن است در صنعت یا پیشه شما نیز دیده شود. بوستر پمپ های آب قهرمانان بی صدای سیستم لوله کشی هستند که جریان آب در ساختمان های مسکونی، تجاری و صنعتی را به سطح مطلوبی می رسانند. در طول این مقاله به معرفی کامل و مختصری درباره دستگاه، نحوه عملکرد، کاربردها، مزایا و محدودیت های استفاده از آن می پردازیم.
خرید انواع بوستر پمپ
با مشخصات مناسب پروژه شما
و با بهترین قیمت در فروشگاه فرات
معرفی بوستر پمپ تکفاز
بوستر پمپ دستگاهی است که فشار آب را تقویت می کند و جریان کم را افزایش می دهد. این دستگاه آب را از یک مخزن ذخیره انتقال می دهد و سطح مطلوبی از فشار را در سراسر خانه یا تاسیسات تجاری فراهم می کند. بعضی از این دستگاه ها به طور خاص برای کار با برق تکفاز طراحی شده اند و به همین دلیل بوستر پمپ تکفاز نام دارند. به دلیل منبع تغذیه متفاوت، این نوع بوستر پمپ معمولا در کارخانه ها و محیط های صنعتی استفاده نمی شود و اغلب برای استفاده در منازل مسکونی، ساختمان های اداری و باغ های کشاورزی مناسب است.
دلایل کم شدن فشار آب
کاهش فشار آب می تواند ناشی از مشکلات داخل یا خارج از ساختمان باشد. در ادامه به چند دلیل رایج کم شدن فشار آب می پردازیم.
– جاذبه
کم بودن فشار آب در طبقات بالایی ساختمان های مرتفع امری کاملا طبیعی بوده که به علت نیروی جاذبه اتفاق می افتد. در نتیجه، ساختمان هایی که ارتفاع کمتری نسبت به منبع آب دارند، معمولا با مشکل فشار آب مواجه نمی شوند. در حالی که نصب دستگاه هایی مانند بوستر پمپ تکفاز در برج، آپارتمان و ساختمان های چند طبقه حیاتی است.
– فاصله از منبع آب
اگر خانه یا محل کار شما در انتهای خط تامین آب شهری قرار داشته باشد، تا زمانی که آب به شما می رسد احتمالا فشار آن کاهش یافته است. همچنین اندازه لوله ها نیز در فشار آب تاثیر می گذارد.
– مشکلات سیستم لوله کشی
در صورتی که سیستم لوله کشی ساختمان دچار مشکلاتی از جمله گرفتگی، نشتی یا استهلاک شده باشد، نصب بوستر پمپ نیز شاید نتواند مشکل کاهش فشار آب را حل کند. بنابراین، قبل از خرید پمپ بوستر حتما از سالم بودن سیستم لوله کشی ساختمان اطمینان حاصل نمایید.
نحوه عملکرد بوستر پمپ ها
بوستر پمپ ها بسته به نحوه مکش و تخلیه آب متفاوت هستند. بعضی از این دستگاه ها از یک پروانه چرخان برای انتقال آب استفاده می کنند. در حالی که بعضی بوستر پمپ ها دیافراگمی هستند و با حرکت رفت و برگشتی دیافراگم آب را با فشار تخلیه می کنند. فارغ از نوع دستگاه، بوسترها به طور کلی آب را از یک مخزن ذخیره یا سیستم لوله کشی شهری می گیرند و بعد از تقویت فشار، جریان آب را وارد لوله کشی ساختمان می کنند.
اجزای بوستر پمپ تکفاز
اکثر بوستر پمپ های آب، صرف نظر از شرکت تولیدکننده، دارای اجزای مشابه زیر هستند:
– موتور
– پروانه های چرخنده یا دیافراگم
– ورودی و خروجی آب
– دستگاه حسگر فشار یا جریان
کاربردهای بوستر پمپ تکفاز
این دستگاه در طیف گسترده ای از کاربردهای شخصی، صنعتی، کشاورزی و آتش نشانی استفاده می شود که در ادامه آن ها را شرح می دهیم.
– منازل و مجتمع های مسکونی
افزایش فشار آب در حمام و دیگر شیرآلات منازل یکی از اصلی ترین کاربردهای این نوع بوستر پمپ است. بعضی از ساختمان ها فضای کافی برای نصب بوستر پمپ های معمولی را ندارند؛ در این صورت می توانید از نمونه های کامپکت آن مانند بوستر پمپ سری CMBE گراندفوس استفاده کنید که اندازه کوچک تری دارد و عملکردی کم صدا و قابل اطمینان ارائه می دهد.
– ساختمان های تجاری و اداری
جهت تقویت جریان آب در سرویس های بهداشتی و سیستم آبیاری واحدهای تجاری مانند هتل، رستوران، فروشگاه و شرکت می توان از بوستر پمپ تکفاز استفاده کرد.
– آبیاری و کشاورزی
جریان آب در سیستم آبیاری باغات، زمین های کشاورزی و فضاهای سبز اهمیت بالایی دارد و در بعضی موارد آب باید از نقاط دور به زمین منتقل شود. بنابراین، نمونه هایی مانند بوستر پمپ آبرسانی فرات می تواند سیستم آبیاری را تقویت کرده و عملکردی قابل اعتماد ارائه دهد.
– سیستم تهویه هوا
جریان آب در سیستم های سرمایشی و گرمایشی باید به سطحی مطلوب و قابل اعتماد برسد تا این سیستم ها عملکردی بهینه ارائه دهند. بنابراین، برای پشتیبانی سیستم گرمایش از کف یا تهویه مطبوع بهتر است از انواع مختلف بوستر پمپ استفاده شود.
– محیط های صنعتی کوچک
در صورتی که منبع تغذیه در محیط های صنعتی تکفاز باشد، می توان از این نوع بوستر برای انتقال مایعات استفاده کرد. اما در محیط هایی که نیازهای آبدهی بیشتر و منبع برق متفاوتی دارند، ممکن است به بوسترهای سه فاز نیاز داشته باشید.
– سیستم های اطفاء حریق
این دستگاه یکی از ضروری ترین تجهیزات در حوزه آتش نشانی است. بوستر پمپ آتش نشانی باید بتواند دبی آب و هد لازم را ارائه کند تا عملیات اطفاء حریق با موفقیت انجام شود. بوستر پمپ آتش نشانی UL/FM و بوستر پمپ آتش نشانی فرات دو نمونه از قدرتمندترین دستگاه های موجود در بازار هستند که به همراه 2 سال خدمات پس از فروش توسط شرکت فرات عرضه می شوند.
مزایا و معایب بوستر پمپ تکفاز
در وهله اول، تکفاز بودن این دستگاه می تواند نیاز مصرف کنندگان به سیم کشی سه فاز و اینورتر را حذف کند. در نتیجه، نصب بوستر پمپ تکفاز بسیار آسان تر و کم هزینه تر خواهد بود. همچنین این دستگاه گزینه ای ایده آل برای محیط هایی است که به برق سه فاز دسترسی ندارند. علاوه بر این، بعضی از نمونه های مدرن تر بوستر پمپ به قابلیت مصرف انرژی بهینه مجهز شده اند و هزینه ها را نیز کاهش می دهند.
از معایب بوستر پمپ های تکفاز می توان به قدرت پایین تر آن ها نسبت به نمونه های سه فاز اشاره کرد. به همین دلیل است که معمولا تنها در منازل و ساختمان های اداری از بوسترهای تکفاز استفاده می شود و بوسترهای سه فاز برای محیط های صنعتی بزرگ مناسب تر هستند. همچنین در صورتی که بخواهید آب را از نقطه ای بسیار دور به زمین کشاورزی یا باغ خود برسانید، بوسترهای تکفاز احتمالا دچار کاهش ولتاژ شده و راندمان مناسبی ارائه نمی دهند. بنابراین، برای عملکرد بهتر دستگاه، بهتر است از نمونه های سه فاز برای مسافت های طولانی استفاده کنید.
برای دریافت مشاوره رایگان و تخصصی
با ما تماس بگیرید
معرفی محصول
در زیر یکی از مدل های تکفاز را مشاهده می نمایید. برای اطلاع از سایر مدل ها مناسب بودجه شما با ما تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید
دلیل قطع و وصل پمپ آب به صورت مکرر چیست؟
پمپ آب کشاورزی انواع مدل ها و کاربرد
اتوماتیک پمپ آب چیست؟ نحوه تنظیم درجه اتومات
بسیار عالی و کاربردی تشکر